miercuri, 25 ianuarie 2023

Mihai Eminescu ,, Omul deplin al culturii românești ”

                                                                    

                                  
De Ziua Culturii Naționale nu putem vorbi decât despre ,, Eminescu, omul deplin al culturii românești”.
Cu această ocazie, Biblioteca Municipală ,,Ioan Munteanu” din Marghita a realizat în perioada 11 - 12 ianuarie 2023, activități dedicate marelui poet al României.
11.01.2023. Eminescu în universul artelor plastice
La eveniment au participat copii de la Clubul copiilor din Marghita, coordonați de dna. Profesoară Iepure Florina Silvia. Elevii au pictat secvențe inspirate din poezia eminesciană, dar nu înainte de a trece pe la Expoziția de carte- ,, Eminescu 173 de ani de la naștere”, în cadrul căreia am citit împreună poezii și am intonat cântece pe versuri ale marelui poet.
Lucrările micilor artiști au fost expuse într-o expoziție dedicată poetului cu titlul ,, Eminescu în universul artelor plastice”.
12.01.2023 Mihai Eminescu - Cerc literar artistic
La această activitate au participat elevii clasei a II -a de la Școala Gimnazială nr. 1 Abram și preșcolarii de la Grădinița cu Program Normal nr. 5 Iteu.
În prima parte, copiii au aflat despre istoria bibliotecii și s-au familiarizat cu varietatea de cărți de vârsta lor din biblioteca noastră.
În a doua parte, ne -am așezat în jurul Expoziției - ,, Mihai Eminescu - Cerc literar artistic”, în cadrul căreia copiii au primit informații despre marele poet, au citit poezii din volumele pregătite, iar cei mai îndrăzneți au recitat.
Nici prichindeii de la grădiniță nu s- au lăsat mai prejos, au colorat secvențe din poezia ,, Somnoroase păsărele” de Mihai Eminescu.
Toate aceste activități au urmărit stimularea potențialului artistic și creativ al copiilor, cunoașterea poeziei eminesciene și respectarea valorilor culturale naționale de către copii.




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu