marți, 25 iunie 2024

A vakáció közeledtével

   


A vakáció közeledtével lelkes előkészítő osztályosok látogatták meg könyvtárunkat, a Horváth János Elméleti Líceumból, tanítónőjük Almási Judit vezetésével. Ragyogó és kíváncsi gyermekszemmel kérdezgettek a könyvek világáról, majd beiratkoztak a könyvtárba, hogy az első könyvet kikölcsönözhessék. Ezennel ők lettek a legfiatalabb olvasóink, hiszen sokan közülük már tudnak olvasni.

Szeretettel várunk vissza titeket is, drága GYEREKEK.



Hálájuk jeléül egy csokornyi éneket és verset adtak elő.
Copiii din clasa pregătitoare de la Liceul Teoretic ,, Horváth János'', ne-au făcut o vizită la bibliotecă.












miercuri, 5 iunie 2024

Concurs la final



2023. október-decemberében a Margittai Ioan Munteanu Municípiumi Könyvtár, partnerségben a Horváth János Elméleti Líceummal megrendezte a Kalandra fel! című bibliai és általános műveltségi, három fordulós vetélkedőt. A versenykiírás a 3-5 osztályos tanulóknak szólt, abból a célból, hogy minél jobban népszerűsítsük az olvasást, a könyvtári látogatást, és, hogy a gyermekek megismerkedjenek az Újszövetséggel, Jézus életével és a tanításaival.

A verseny koordonátorai: Bordás Mária vallástanárnő és Almási Judit-Eszter könyvtárosnő. A verseny 30 kisdiákot vonzott be. A díjkiosztásra ünnepélyes keretek között a Horváth János Elméleti Líceumban került sor, 2024. május 22-én. A gyermekek okleveleket kaptak, könyvjutalomban és édességcsomagokban részesültek, nagylelkű támogatóinknak köszönhetően, melyek a Droghery Mary és a Flower Love Bettina cégek . Ez úton köszönjük a támogatásukat, nélkülük nem lett volna ilyen sikeres ez a rendezvény!
În perioada octombrie-decembrie, 2023 a avut loc concursul de cunoaștere a Bibliei ,,Kalandra fel!’’



Concursul a fost organizat în trei etape pentru elevii din clasele 3-5, de la Liceul Teoretic „Horváth János” din Marghita, cu scopul de a populariza lectura și de a familiariza copiii cu învățăturile Noului Testament și viața lui Isus.
Coordonatorii concursului: Bordás Mária, profesoară de religie din Liceul Teoretic ,,Horváth János ’’ și bibliotecara Almási Judit-Eszter din Biblioteca Municipală ,,Ioan Munteanu’’ Marghita. Premierea a avut loc în data de 22 05 2024. Elevii au primit diplome, cărți și dulciuri, datorită sponsorilor Droghery Mary S.R.L. și Flower Love Bettina S.R.L. Vă mulțumim!







Megünnepelunk a gyermeknapot



Az érszőlősi óvodások, mint minden évben megünnepelték a gyermeknapot. Különleges, érdekes tevékenység keretén belül ünnepeltek. Sok érdekes programon vettek részt, nagyon sok érdekes és különböző technikával készült rajzokat, festéseket is készítettek. Ezek megtekinthetőek a margittai könyvtárban kiállított kiállítás keretén belül. Az óvodásokat (mind magyar, mind a román csoportból) az érszőlősi óvodapedagógusok irányították: Fazekas Beáta-Orsolya, Nagy Zsuzsa-Tímea és Ghiulai Simona.



Preșcolarii de la Școala Gimnazială nr.1 Viișoara( grupa Ursuleților secția maghiară și Grupa Albinuțelor secția română) au participat la activități atractive și interesante de Ziua Internațională a copilului de 1.IUNIE. Preșcolarii au desenat, au pictat cu diferite tehnici lucrări de ziua copilului. Aceste lucrări se pot vizualiza la Biblioteca ,,Ioan Munteanu'' Marghita. Preșcolarii erau îndrumați de cele 3 educatoare: Fazekas Beáta-Orsolya și Nagy Zsuzsa-Tímea( secția maghiară) și Ghiulai Simona, (secția română)