joi, 27 octombrie 2022

Első könyvtári könyvét

     Köszönjük a Margittai Horváth János Elméleti Líceum I. A osztályos tanulóinak és tanító nénijüknek, Fügedy Anikó Erzsébetnek, hogy ellátogattak hozzánk a könyvtárba.

     Bemutattuk a gyerekenek a könyvtárat, mint a könyvszeretők legkedveltebb olvasókuckóját. A gyerekek meghallgatták Fanyar-Nyanyar őszi meséjét a barátságról és a lekvárkészítésről.

A gyerekekkel beszéltünk az őszről, megismerték a kökény megkóstolása által a ,,fanyar'' szó jelentését és megízlelték a csipkebogyó, kökény és áfonya lekvárokat.

Levélmanót készítettünk a mesében a hallottak alapján. Ezt követően pedig ügyességi játékokat játszottunk csoportvetélkedő formájában. Ezeknek eszközei mind-mind az őszhöz kapcsolódtak. A következő játékok voltak: dísztök gurítása egy pálcával; Hamupipőke-játék, csipkebogyó, dió, makk és vadgesztenye összekeverésével, majd azok kiválogatásával, megadott időkeren belül; dobókocka-játék, ami 1 tojásos kofrács dióval való megtöltését célozta. A gyerekek a játékok után megkaphatták a megérdemelt jutalmukat: matricákat, okleveleket, az elkészített levélmanót és egy díszalmát vihettek haza.

 A tevékenységet követően a gyerekek többsége lelkesen iratkozott be a könyvtárba és kölcsönözhette ki élete első könyvtári könyvét.




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu