marți, 27 ianuarie 2015

24 ianuarie,Ziua Unirii Principatelor Române

24 ianuarie,Ziua Unirii  Principatelor Române

            Sâmbătă, 24 ian. 2015 în Municipiul Marghita s-a sărbătorit 156 de ani de la Unirea cea  mică. A fost o atmosferă de sărbătoare, cu un program artistic bine organizat, la care și-a adus contribuția doamna  directoare  Veronica  Demeter  de la Casa de Cultură a Municipiului Marghita.
  Au fost prezenți oficialități  a  Municipiului Marghita printre care: domnul primar Pocsally Zoltan, domnul  viceprimar Lazăr Ioan  ,profesoara de istorie Bodor Liliana  și părintele Filip Constantin au  fost cei care au luat cuvântul.  Din partea Bisericii Ortodoxe preoții: Filip Constantin  și Gal Dan, din partea Bibliotecii  Municipiului Marghita: doamna  Atyim Lavinia ,doamna  Cseke  Edit  și doamna  Popa  Iuliana. Și-au mai adus contribuția: Asociația Culturală „ Avram Iancu”, filiala Marghita, Colegiul Național  „O. Goga” Marghita, Liceul Tehnologic „Horea” Marghita, Liceul Tehnologic nr.1 Popești, A.S.E.B. Oradea și Spitalul Municipal „Dr.Pop Mircea” Marghita.
 S-a  prezentat  un program artistic cu cântece  și dansuri populare.





           Iar la finalul programului artistic   s-a  jucat „Hora Unirii”.



    După programul  artistic a avut loc  la Primăria Municipiului Marghita,lansarea cărții domnului Antonio Faur cu titlul „Implicarea diplomatului român dr. Mihai Marina in acțiunile de salvare a evreilor din  Transilvania de Nord  și Ungaria”.
Din  partea „Asociației Culturale Morărița ” din Oradea au participat  dl. Tiberiu Morar   și dl. Vasile Ilică . S-a prezentat cartea ,apoi  câteva date  biografice a părintelui răposat GH. Ciobai, care a slujit  la sfințirea  plăcii  comemorative a celui care a avut un rol de seamă in salvarea  evreilor  din Transilvania „dr. Mihai Marina ”.
      Pentru  toate  acestea  cei care  mai  suntem  încă , le datorăm  respect  și  neuitare.
                                                                                                             Lavinia Atyim.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu