marți, 6 octombrie 2015

5 OCTOMBRIE ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI

                      5 OCTOMBRIE  ZIUA MONDIALĂ   A EDUCAȚIEI

                              Ziua Mondială a Educației este o zi în care trebuie să ne amintim cât de importantă este cultura, educația și nu în ultimul rând importanța dascălilor în formarea copiilor.
                              Această zi deosebită a fost marcată și la Biblioteca Ioan Munteanu Marghita de către grădinarii de la G. P.P Nr.1 Marghita –Structura Ghenetea  îndrumați de d-na. ed. Salanța Aurora
                               Activitatea s-a desfășurat printr-o mini dramatizare a copiilor ,costumați  în animăluțe din povestea „Sub ciupercă ”, finalizându-se  prin  „ Dansul ploiței ”, dansul fiind în temă cu povestea.
                              Și cartea poate fi un învățător bun care-i conduce pe copii la bine ,făcându-i să se bucure , să râdă și uneori chiar să plângă. În cazul prichindeilor cărțile cu povești au un rol educativ în această etapă a vieții lor.
                             Astfel d-na. bibliotecar Atyim Lavinia a avut la dispoziție mai multe cărți cu povești și împreună cu copii au găsit morala desprinsă din fiecare poveste. Și ca activitatea noastră să fie mult mai atractivă copiii au vizionat povestea „ Cei trei purceluși ”la care s-au distrat de minune.
                               La finalul activității grădinarii ne-au dăruit umbreluțe confecționate de ei  în ton cu toamna pe care le-am expus în bibliotecă ,iar noi bibliotecarii i-am recompensat cu dulciuri pe doamna educatoare cu diplomă de participare.
                              Aspecte ale activității noastre 














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu